Hakvoort daglicht_ Wand_Polycarbonaat_Speciaal_ Ice House Davos (1)

ICEhouse TM Davos

Hak4t (Hakvoort) daglicht trots op aandeel World Economic Forum 2017

Van 17 tot en met 20 januari 2017 werd in Davos, Zwitserland, de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum gehouden. In totaal zo’n 3000 CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, hoogleraren, internationale politici en journalisten zijn bij elkaar gekomen om met elkaar te spreken. Verschillende deelnemers ontmoetten elkaar in het centraal gelegen ICEhouse TM welke onder andere met de inzet van Hakvoort daglicht (onderdeel van de Hak4t groep) is opgebouwd.

Hakvoort daglicht_ Wand_Polycarbonaat_Speciaal_ Ice House Davos (5)

Cradle-to-cradle ontwerp

Op dit moment wordt in Davos het ICEhouseTM door Hak4t weer gedemonteerd. Het ICEhouse - waar de ICE staat voor Innovatie voor de circulaire economie -  is een ontwerp van de Amerikaanse architect William McDonough +Partners, die bekend staat om zijn cradle-to-cradle gedachtegoed. Het ontwerp is voornamelijk opgetrokken uit een flexibel en demontabel aluminium frame en transparante Lumira Aerogel Lexan kunststof panelen. Ideaal als (tijdelijke) voorziening om een gerieflijk onderkomen te creëren. SABIC, één van de grootste spelers op de wereldwijde markt van kunststof panelen en tevens nauw betrokken bij de tot standkoming van het ICEhouse, heeft reeds meerdere keren Hak4t’s divisie Hakvoort daglicht benaderd als specialist voor de montage en demontage voor het gebouw. Al eerder werd het ICEhouse in Davos gebruikt bij het WEF 2016 en later ook als inspiratieruimte in The Valley op Schiphol. 

De video presentatie van ICEhouse TMSABIC - William McDonough al gezien? Klik hier

World Economic Forum
Het WEF is een jaarlijkse bijeenkomst van zo’n 3.000 journalisten, intellectuelen en internationale vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en politiek. Dit jaar was het onderwerp ‘responsive en responsable leadership’. Ook Nederlandse politici zijn bij dit evenement aanwezig geweest, zo ook onze minister President Mark Rutte.

Hakvoort daglicht_ Wand_Polycarbonaat_Speciaal_ Ice House Davos (4)
Hakvoort daglicht_ Wand_Polycarbonaat_Speciaal_ Ice House Davos (6)
Hakvoort daglicht_ Wand_Polycarbonaat_Speciaal_ Ice House Davos (1)
Ice House Davos

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO