Braat glasconstructies 1844_Overkapping_Docks Brussel (13)

Docks Bruxsel genomineerd voor Dak van het jaar

Braat 1844 glazen overkapping genomineerd

Op 7 februari heeft het vakblad Roofs haar longlist bekend gemaakt voor projecten die genomineerd zijn voor de DakAwards 2016. Op 24 maart zal in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee de winnaar bekend gemaakt worden. Het dak van het winkelcentrum Docks Bruxsel is één van de elf genomineerde projecten. De glazen overkapping ter grote van bijna twee voetbalvelden is het werk van Braat glasconstructies 1844, onderdeel van de Hak4t groep.


Het Dekkenplan te Zoetermeer was in 1999 het eerste project dat zich het ‘Dak van het jaar’ mocht noemen. De laatste DakAward ging naar, het door de architect Ben van Berkel ontworpen, station Arnhem Centraal. Dit jaar staat het nieuwe winkelcentrum Docks op de lijst met genomineerde projecten. Het project is hoofdzakelijk uitgevoerd door Belgische bedrijven, op een belangrijk onderdeel na, namelijk de lichtdoorlatende glasdakconstructie.


Bouwcombinatie BPC/Besix heeft Braat 1844 in de armen genomen om dit belangrijke onderdeel op zich te nemen. Het Delftse bedrijf heeft bijna 10.000 m2 glas gemonteerd, waarvan 6.000 m2 beloopbaar is voor service en onderhoud. Het ‘Braat 1844 HI’ beglazing systeem’, dat toegepast is bij Docks, bestaat uit overspanningen van acht tot veertien meter en heeft een hellingshoek van 5 graden. De grootste ruiten van zonwerend HR++ isolatieglas zijn 3.900 bij 1.350 mm en voorzien van de nodige samengestelde geïsoleerde goten. In het atrium dak zijn circa 550 rookluiken van Colt International gemonteerd voor de brandveiligheid en ventilatie. Hiernaast heeft Braat ook 430 m2 verschillende beglaasde luifelconstructies geleverd.


Braat 1844 is onderdeel van de Hak4t groep uit Dedemsvaart. De Hak4t groep bestaat uit Hakvoort daglicht, Hakvoort kunstlicht en Hakvoort zonwering. Met deze drie divisies, waaronder verschillende merken vallen,  biedt Hak4t een totaalconcept in lichtoplossingen. De missie van Hak4t is om mensen en dieren te helpen zich goed te voelen, beter te presteren en meer uit het leven te halen door de invloed van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht, daar waar nodig ondersteund met dynamisch kunstlicht of geremd door zon- en warmtewering. Het project Docks in Brussel is hier een voorbeeld van.


Meer informatie over de Dakawards 2016 en het project Docks Bruxsels vindt u hier:                                             

http://www.dakaward.nl/
https://www.youtube.com/watch?v=2wouxlHyUUE

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO