Gare Maritime kantoren en winkelcentrum Brussel

   Terug naar overzicht

Gare Maritime kantoren en winkelcentrum Brussel


Beschrijving
Na een imposante transformatie tussen 2016 tot 2020 heeft Gare Maritime aan de Picardstraat 7 in Brussel zich ontpopt tot een overdekte stad van 80.000 m², waarin winkels, eetgelegenheden, kantoorruimtes en plekken voor markten en evenementen zijn ondergebracht.

Braat glasconstructies 1844, onderdeel van Hak4t slimme lichtoplossingen, heeft het gebouw in opdracht van Colt International  voorzien van 24 volledig op maat gemaakte zadeldaken en een grote op maat gemaakte zadelkap.

Oppervlakte     
Het totale oppervlakte is 3000 m2. Er zijn 12 grote en 12 kleinere zadeldaken geleverd en gemonteerd. De grote zadelkap heeft een afmeting van 254,45 x3.10.  

Uitvoering
Het geheel is voorzien van geïsoleerde veiligheidsbeglazing in de RWA units en glasconstructies. 
De 24 zadeldaken zijn geheel voorzien van Colt Fireligt type 3 RWA eenheden

Producttype
Het Braat 1844 HI systeem is geleverd en gemonteerd in Brut aluminium. In de 24 zadelkappen in 4 verschillende hallen zijn RWA units gemonteerd. De grote zadelkap is voorzien van isolatie glas. 

Bijzonderheden
Braat glasconstructies 1844 heeft dit project als bouwteam partner uitgevoerd samen met Colt International. Ons tekenwerk is geheel in 2d uitgevoerd. De aluminium profielen van de glasconstructie worden extra ondersteund door een onderliggende staalconstructie.

Plaats
Brussel

Foto’s:              Filip Dujardin
Architect:         Neutelings Riedijk Architecten

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een volledig maatwerk glasdak?