achtergrondkleur-braat-glasconstructies-1844

Braat glasconstructies 1844 pakt groots uit in Brussel

Braat glasconstructies 1844 pakt groots uit in Brussel

Nieuwsbericht Brussel-1
Nieuwsbericht Brussel

Een uniek project op een niet vaak vertoonde schaal. Dat is wat Braat 1844 in de Belgische hoofdstad Brussel onderneemt. Een oppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden wordt er door het van oorsprong Delftse bedrijf voorzien van een glasdak. Braat 1844, tegenwoordig onderdeel van de Hak4t Groep uit Dedemsvaart, zet met dit megaproject zichzelf internationaal op de kaart. "Dit is ons eerste grote project in België. Met een doorlooptijd van ruim 1,5 jaar is het ook het langstlopende project. Braat 1844 zet hiermee een belangrijke internationale stap!", zegt Marc Hakvoort van de Hak4t Groep met gepaste trots.

Het project Docks Bruxsel is een ware parel voor de Brusselse architectuur. Het vastgoedproject is maar liefst 61.500 vierkante meter groot en is uniek niet alleen vanwege de nieuwbouw, maar ook omdat de renovatie van de “kathedraal” en twee bestaande huizen erin plaatsvindt. Een ware uitdaging, ook voor Braat 1844, om hier een passende glas-oplossing te vinden. En dat is gelukt.

Braat glasconstructies 1844 monteert bijna 10.000m2 ‘Braat 1844 HI’ beglazing systeem’ en bijna 800m2 geïsoleerde goot constructies. Er is zonwerend Hr++ isolatieglas toegepast. Afmeting van de grootste ruiten zijn: 3900 x 1350 mm. Daarnaast levert Braat 1844 ook nog totaal 430 m2 verschillende beglaasde luifelconstructies. Van het Braat 1844 HI beglazingssysteem zal 6000 m2 beloopbaar worden voor onderhoud. Om het winkelcentrum bij brand veilig te kunnen ontruimen worden er in het atrium dak ca. 550 rookluiken gemonteerd. Deze luiken zorgen er tevens voor dat er tijdens warme dagen voldoende geventileerd kan worden. "Het daglicht wordt op een unieke en diep binnendringende wijze getransporteerd tot op de vloer van het complex", legt Marc Hakvoort uit. "Het is een geweldige ervaring om er onder te lopen."

Over de Hak4t Groep
De Hak4t Groep bestaat uit Hakvoort daglicht, Hakvoort kunstlicht en Hakvoort zonwering en Braat glasconstructies 1844. Daarnaast heeft Hak4t een intensieve samenwerking met een zonne-energie partner waarmee Hak4t in staat is om energieneutraal haar lichtoplossing aan te bieden. De missie van Hak4t is om mensen en dieren helpen zich goed te voelen, beter te presteren en meer uit het leven te halen door de invloed van zoveel mogelijk natuurlijk daglicht, daar waar nodig ondersteund met dynamisch kunstlicht of geremd door zon- en warmtewering. Door de natuur in te zetten als hoofdenergiebron levert Hak4t een duurzame bijdrage aan de wereld. Het bedrijf is actief in Nederland, Engeland, Duitsland en België.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.hak4t.com en www.hakvoortdaglicht.nl en www.braatglasconstructies.nl of stuur een mail naar [email protected] of [email protected] of naar [email protected]

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO