Kaaspakhuis Gouda

Kaaspakhuis Gouda is genomineerd voor de ARC18 Development Award

Kaaspakhuis Gouda is genomineerd voor de ARC18 Development Award

WhiteHouseDevelopment en Mei architects zijn met het project Kaaspakhuis Gouda genomineerd voor de ARC18 Development Award. Zo onderging het gebouw een succesvolle transformatie tot loftwoongebouw. Wij, als Braat glasconstructies 1844, zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren. Dankzij de zadelkap die wij geleverd hebben wordt er veel daglicht gecreëerd in het atrium van het gebouw.

Kaaspakhuis Gouda onderging een succesvolle transformatie tot loftwoongebouw. WhiteHouseDevelopment en Mei architects waren direct verliefd op het gebouw en de rijke historie. Voorop stond daarom het behoud van het gebouw als getuige van de geschiedenis van kaasmaken. Het gebouw leende zich perfect voor transformatie naar loftwoningen, waarmee zij ook een nieuw woonproduct in Gouda introduceerden: vrij indeelbaar, flexibel in afmetingen en met een authentieke uitstraling.

De hoofdvraag bij de transformatie naar woongebouw bestond uit het creëren van daglicht, ontsluiting en buitenruimte. De architectonische ingreep om de bestaande ventilatiesteeg tussen de pakhuizen om te toveren tot een atrium bleek de belangrijkste vondst om het gebouw te kunnen behouden zonder de monumentale gevels aan te tasten. In het pakhuis zijn in totaal 52 loftappartementen gerealiseerd.

Bron: de Architect

Gouda Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda
Kaaspakhuis Gouda Atrium Braat
Fotografie: Ossip van Duivenbode

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO