achtergrondkleur-hak4t

Slim licht werkt beter in zorggebouwen

Slim licht werkt beter in zorggebouwen

Wat is Slim licht?
Slim licht laat zien dat snel en goedkoop bespaard kan worden op verlichting, zonder concessies te doen aan de gewenste lichtkwaliteit. Slim licht staat voor:

Lagere energie- en onderhoudskosten
De meeste gebruikte verlichting in utiliteitsgebouwen is de tl-verlichting. Vaak wordt gedacht dat alle tl-verlichting per definitie energiezuinig is. Dat is een groot misverstand. Slim licht laat u zien hoe substantieel te besparen op uw elektriciteits- en onderhoudskosten met de nieuwste generatie tl-verlichting die 50% zuiniger is en tot 4 keer langer meegaat. 

Behoud van lichtcomfort
Veel verlichtingssystemen zijn in het verleden geïnstalleerd op basis van minimale aanschafkosten en lichtniveaus. Deze systemen voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen van deze tijd. Slim licht informeert u over de nieuwste verlichting met hogere lichtopbrengsten, daglichtondersteuning en vooral een prettiger lichtbeleving. 

Eenvoudige maatregelen
Een hardnekkig misverstand is dat vernieuwing van verlichtingsinstallaties altijd gepaard gaat met hoge kosten en omslachtige maatregelen. Slim licht laat zien dat verouderde verlichtingssystemen al relatief goedkoop kunnen worden opgewaardeerd. Ingrijpende renovaties en hoge investeringen zijn vaak niet nodig. 

Korte terugverdientijden
Slim licht maatregelen kenmerken zich door relatief lage investeringen en korte terugverdientijden. Bovendien zijn Slim licht maatregelen voor ondernemers fiscaal aftrekbaar, wat de terugverdientijd nog korter maakt.

 

Is je interesse gewekt? Klik hier om de volledige publicatie te lezen

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO