achtergrondkleur-hak4t

Daglicht in het ontwerpproces van utiliteitsgebouwen

Daglicht in het ontwerp van utiliteitsgebouwen

Kennis- en inspiratiebron voor architecten
​Wie daglicht al in het ontwerp van een gebouw meeneemt, zorgt ervoor dat dag- en kunstlicht elkaar versterken. Er is functioneel meer mogelijk, u kunt energie besparen. Deze publicatie laat met praktische voorbeelden en prachtige beelden zien hoe een goed daglichtontwerp er uitziet. Daarmee is dit een onmisbare inspiratiebron voor architecten van utiliteitsgebouwen!
Dit boekwerk laat met praktische voorbeelden en helder beeldmateriaal zien hoe een goed daglichtontwerp er uitziet en hoe dat kan bijdragen aan een energiezuinig ontwerp. Daarmee is het een onmisbare inspiratiebron voor architecten van utiliteitsgebouwen.
Daglicht in het ontwerp van utiliteitsgebouwen is bedoeld als kennis- en inspiratiebron voor architecten die betrokken zijn bij het ontwerpproces. De publicatie biedt bovendien een globale basis met algemene informatie over daglicht en helpt aan de hand van vuistregels bij het daadwerkelijk inpassen van daglicht in het gebouwontwerp.
In dit boekwerk wordt eerst ingegaan op algemene daglichtaspecten met een opstapje naar een thematische uitwerking. In themahoofdstukken wordt vervolgens ingegaan op:

  • Functioneel licht: licht dat genoeg is om taken te kunnen uitvoeren.
  • Comfortabel licht: licht dat niet storend is, geen verblinding en geen reflecties geeft.
  • Energiezuinig licht: licht dat tot een zo laag mogelijk energiegebruik leidt.
  • Sfeervol licht: licht dat bijdraagt aan een voor mensen prettige omgeving.

Deze publicatie beperkt zich tot de volgende vier typen utiliteitsgebouwen waaraan ook in het Bouwbesluit eisen ten aanzien van daglicht zijn gesteld: kantoren, scholen, logiesgebouwen en niet-klinische gezondheidszorggebouwen met een verblijfsfunctie.

Dowlnoad hier de volledige publicatie

Nieuwsgierig hoe dit voor u van toepassing kan zijn?

marc-nieuwsgierig

Wij helpen u graag met uw vragen of keuze

Marc Hakvoort, CEO